Luodaan työpaikkoja ja elinvoimaa Janakkalaan

Työn tulevaisuus tehdään kunnissa. Työllisyys ei ole asia, josta jokumuu päättää jossain muualla. Janakkalalaisilla päätöksillä rakennetaan mahdollisuuksia paikallisille yrityksille menestyä ja kasvaa ja luoda uusiatyöpaikkoja. Paikallisilla päätöksillä ratkaistaan, millainen kunta ontyönantajana ja miten työtön kohdataan. Yhdessä voimme auttaa uusien työpaikkojen syntymistä, tukea niitä jotka ovat työtä vailla ja nostaa ihmisiä kyykyttämisen sijaan, jos niin valitsemme.

Paikallisten yritysten menestys, kasvu ja kyky työllistää ovat asioita, joita Janakkalassa voidaan edistää merkittävästi. Jos Janakkala tahtoo, voi se olla avainasemassa tulevaisuuden alojen edistäjinä omilla alueillaan - niin luomutuotannon kuin kiertotalouden, digitalisaation ja puhtaan teknologian. Panostamalla näihin säästetään euroja ja luodaan uutta kestävää elinkeinotoimintaa.

Lue lisää...

Nostetaan ihmisiä työttömyydestä työhön

Työttömyys on valtava taakka niin yksilöille, yhteisöille kuinyhteiskunnalle. Työttömyyden vähentämisen tulee olla yksi Janakkalan ykköstavoite. On aina viisaampaa tukea ihmisten kouluttautumista tai työllistämistä kuin maksaa työttömyydestä. Kunnat ovat myös merkittävä työllistäjä ja pystyvät hyvänä työnantajana lisäämään työn tuottavuutta ja työhyvinvointia.

Lue lisää...

Tehdään kotouttaminen hyvin ja otetaan uudet janakkalalaiset mukaan

Maailmalla on käynnissä suurin pakolaiskriisi sitten toisen maailmansodan. Tällaisena aikana globaali vastuu tulee kotiovellemme. Ihmiset, jotka pakenevat kärsimystä, sotaa ja vainoa Suomeen, löytävät uuden kodin suomalaisista kunnista - myös Janakkalasta.

On meistä kiinni, miten otamme heidät vastaan ja miten he pääsevät kiinni uuteen elämäänsä tässä maassa, osallistuvaksi osaksi tätä yhteiskuntaa. Hoidetaan se hyvin.

Lue lisää...