Tehdään kouluista maailman parhaita

Koulu on rakennus, jossa on neljä seinää ja sisällä huominen.Tulevaisuuden menestys rakennetaan kouluissa. Tasa-arvoinen oikeus laadukkaaseen koulutukseen - päiväkodista aina korkeimpaan koulutukseen asti - on ollut suomalaisen yhteiskunnan suuri menestystarina. Kunnissa, Janakkalassa, päätetään tämän tarinan seuraava luku. Koulutuksesta ja sivistyksestä tulee vastedes kuntien tärkein tehtävä.

Maailman parasta koulua ei tehdä säästämällä. Koulutukseen satsaaminen on tärkein sijoitus, jonka voimme tehdä janakkalalaisten ja tämän maan tulevaisuuteen. Yhdessä voimme tehdä suomalaisesta koulutuksesta maailmanparhaan, jos niin valitsemme.

Lue lisää...

Huolehditaan kaikkien lasten oikeudesta laadukkaaseen päivähoitoon ja otetaan askelia kohti maksutonta varhaiskasvatusta

Maan hallitus on yrittänyt poistaa kaikkien lasten yhtäläisenoikeuden päivähoitoon ja kasvattanut päivähoidon ryhmäkokoja. Monessa kunnassa on jo noustu vastarintaan ja linjattu: ei näin. Me voimme valita toisin.

Ei erotella lapsia työttömän lapsiin ja työssäkäyvän lapsiin. Ei rajata lasten oikeutta laadukkaaseenvarhaiskasvatukseen vanhempien elämäntilanteen perusteella eikä kasvateta ryhmäkokoja. Valitaan lasten yhdenvertainen tulevaisuus ja laadukas varhaiskasvatus.

Lue lisää...


Huolehditaan janakkalalaisten kulttuurista ja sivistyksestä

Sivistys ja kulttuuri kuuluvat kaikille. Kunnan kulttuuripalvelut ja vapaa sivistystyö tarjoavat kuntalaisille kaikkien saatavilla olevan tien elämyksiin ja itseilmaisuun. Museot, kirjastot ja muut kulttuurilaitokset ovat oppimisen keskuksia, joita on kunnia-asia vaalia. Tulevaisuuden kirjasto tukee lukuharrastusta, tuo mediakeskuksena maailman kaikkien ulottuville ja on yhteinen olohuone lähellä kuntalaista.

Lue lisää...